Když člověk brousí po internetu, nenajde snad jedinou potravinu, na které by se všichni shodli. Typickým představitelem měnících se názorů odborné i laické veřejnosti je vejce - dříve démonizované dnes některými vyzdvihované jako superpotravina. Mezitím chudák vajíčko svůj obsah cholesterolu nijak nezměnilo.

"Tak vstáváme!" kouknete na hodiny a za pět minut celá. "Šup, šup, nejste jediná, koho mám dnes na lehátku. Jednou jsem jich zvládl i 15 za den." a jste pakováni, protože za dveřmi už přešlapuje další klient. Uf... nechtěla bych být ta poslední v řadě. Jaká kvalita musí stát za takovou kvantitou?

BMI (Body Mass Index = index tělesné hmoty) dává do poměru váhu člověka s jeho výškou, kdy váha se vydělí výškou uvedenou v metrech na druhou.

Sluníčko nás láká ven bosky i nebosky. Bosoboty (barefooty) jsou "in" a jako všechno nové (nebo znovu objevené) je tomu věnováno mnoho pozornosti a jako každá novinka někomu se líbí zatímco jiný je zatracuje. Pojďme tomu kouknout na zoubek:

Chci zhubnout a chci zhubnout rychle! Jenže když já tloustnu i ze vzduchu... stačí projít kolem cukrárny, abych měla 3 kila navrch. No a co, je to jedno, jsem jaká jsem. Konečně máme to v rodině, je to dědičné, to už moje maminka... Tak jen jeden kousek na ty moje nervy, fakt to nutně potřebuju.

Dornova metoda je terapeuty hojně využívána pro jemnou a účinou korekci kloubů, ať už se jedná o například nápravu rotace obratlů nebo délky dolních končetin. Konkrétně na dolní končetině lze měřit různé délky - anatomickou, funkční a délku končetiny při asymetrii pánve.

Pandemie zasáhla každého. Vybrala si svou daň v sociálním nebo pracovním životě, na fyzickém či psychickém zdraví. Snad víc než kdy jindy jsme si uvědomili potřebu přirozeného pohybu a denního režimu.

A je to tu po třetí - lockdown. Venku je pošmourno a tak svěsíme ramena. Před chladem se schoulíme s rukama v kapsách. V tváři vážné výrazy, možná i smutek nebo úzkost či únavu z toho všeho, co se kolem děje.