Postura těla je něco, na co máme oko - my všichni, tj. nejen vystudovaní fyzioterapeuté. Na první pohled poznáte na člověku, že mu není dobře. Bude sehnutý, ramena svěšená, hrudník uzavřený a stažený, výraz tváře vážný nebo vyjadřující bolest.

Nejezte prázdné kalorie! ...ok, a co to jako je? Kalorii definujeme jako jednotku energetického metabolismu. Metabolismus je přeměna látek v organismu. Jedna kalorie je množství energie zvyšující teplotu 1 g vody z 15°C na 16°C. V souvislosti s potravinami mluvíme o kilokaloriích.

První setkání s mými klienty probíhá vždy stejně - varováním.

Věděli jste, že některé z firem na vysoké posty chtějí manažery, kteří prokazatelně mají za sebou opravdu velký profesní průšvih? Učíme se skrze zkušenosti a ty nepříjemné se snažíme neopakovat. Pravděpodobnost, že tak velký průšvih se vám v životě stane znovu, bude menší úměrně k nabytým zkušenostem. Moudří lidé tvrdí, že mnohdy právě z chyb...

Vypadá to, že se roztrhl pytel s velmi drahými krevními a dalšími testy, které zjistí detailní informace o našem metabolismu a konečně nám odhalí tu palčivou otázku "Proč mi nejde zhubnout?".

Jedna z mých klientek si koupila na internetu jídelníček za 1200 Kč. Svěřila se mi s tím, že se cítila okradená, neb ten chlapec jí neposlal žádný zázračný návod na to jak rychle zhubnout, ale týdenní menu postavené na proteinech a zdravých tucích. Zaprvé nic zázračného a zadruhé na jídelníčku vydržela 2 dny. Ano, takto sestavený jídelníček, povede...

Novoroční předsevzetí - ZHUBNU. Letos už jako vážně! Jo, a taky vím, že to sama nedám, takže - co se nabízí? Výživové poradenství!

To bylo jednoho dne odpoledne, když se ozval telefon: "Dobrý den, zde Policie České republiky. Jste majitelem auta...?" Následovala specifikace auta, které jsme doma familiárně nazývali Kvído. Ihned poté následovala zásadní informace: "Spadla Vám na kapotu omítka."

Peeling (scrub) používáme za účelem odstranění suché, staré kůže. Peeling může být mechanický, chemický, enzymatický, suchý, olejový, solný, cukrový...